Jauhemaalauksen seuraava sukupolvi – Wagner esittelee IPS coating centerin - Wagner Industrial Solutions Scandinavia
Ajankohtaista

Jauhemaalauksen seuraava sukupolvi – Wagner esittelee IPS coating centerin

By 7.5.2018 No Comments

WAGNER Industrial Solutions esitteli vallankumouksellisen jauhemaalaussysteemin PaintExpo messuilla huhtikuussa. IPS coating center on integroitu kokonaisratkaisu joka mahdollistaa korkean pinnoitelaadun perinteisiä jauhesysteemejä pidemmällä aikajänteellä. Kaikki prosessin vaiheet ovat täysautomatisoituja ja keskitetysti ohjattuja, jotta myös vähemmän kokeneet käyttäjät saavat aikaiseksi täydellistä jälkeä. Jauheen valmistelu, syöttö ja annostelu tapahtuvat suljetussa systeemissä, joka huolehtii värien vaihdosta nappia painamalla. IPS coating center mahdollistaa uuden ulottuvuuden käytettävyyden, tuottavuuden ja käyttäjäystävällisyyden näkökulmista.

Globalisaatio ja digitalisaatio luovat kilpailuun uudenlaista painetta, myös jauhemaalauksen osalta. Käytettävyyden ja tuottavuuden tulee kasvaa jatkuvasti kovenevassa kilpailussa. Samaan aikaan asiakkaan haluavat yksilöidympiä tuotteita, pienempiä tuotantoeriä ja laajemman värivalikoiman. Lisäksi on pulaa ammattiosaajista. Wagner Industrial Solutions tarjoaa IPS Coating Center nimisen, täysautomattisen ratkaisun näihin ongelmiin.  Kokonaisratkaisulla on mahdollisuus saavuttaa korkeampi tuottavuus, tasaisen korkea laatu ja helppo käytettävyys. ”Yhdistämällä itsepuhdistuva maalaustila, jauheen palautussysteemi, pistoolit ja muut komponentit, on IPS ensimmäinen täysin automatisoitu jauhemaalaussysteemi. ” sanoo Senior Product Manager Michael Topp.

Automaation hyödyntäminen

IPS SMART BOXER sisältää kaksi jauhesäiliötä, jotka vähentävät keskeytysaikaa. Laitteiston sydämessä on IPS MASTER, johon on integroitu jauheen valmistelu, syöttö ja annostelu suljetuksi kokonaisuudeksi, joka pitää sisällään ultraäänisen siivilän, joka on tärkeä elementti korkean laadun varmistamiseksi.

Kun puhdistetaan perinteisiä jauhekeskuksia, jauhe altistuu pölylle ja jauhetta leviää ympäristöön, IPS puhdistusprosessi on täysin automaattinen. Tämä mahdollistaa pienempien maalauserien toteutuksen ja värien vaihdon.

Aina korkea laatu

Automatisoitu värien vaihto ja helppokäyttöinen kosketusnäyttö vähentävät virheiden riskiä. IPS on rakennettu tukemaan korkean maalausjäljen ylläpitämistä korvaamalla manuaalisia toimintoja ja automaation avulla. Wagner on kehittänyt Smart Feeding Technology (SFT), joka syöttää jauhetta nestemäisen ilman ja elektronisen mittauksen avulla, ja tarjoaa edun ettei parametreja tarvitse enää syöttää käsin.

Kustannussäästöt

Korkea käytettävyys, manuaalisten toimintojen vähentyminen, selkeämmät toiminnot, luotettava laatu, pienentynyt kulutus vähentävät kokonaiskustannuksia.